2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimiz
27 Ekim 2020 | 08:51

Fakültemiz düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını sebebiyle internet üzerinden çevrim içi olarak yapılan tören, üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Bekir Buluç, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğunun icra ettiği konserle başladı. Konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, 1984 yılında üniversitemizin kampüsüne adım atarak Gazili olmanın ayrıcalığını hissettiğini ve 1988 yılında mezun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesinin ve Mühendislik Fakültesinin o günden bu yana akademik başarıyı ön planda tutan, öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen, dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam ettiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlara şöyle seslendi: “Ben inanıyorum ki sizler; mühendislik görevinizi, ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı hudut boylarında, fakültemizden aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.”

Prof. Dr. Musa Yıldız, bir eğitimci gözüyle, mühendislik mesleğinin milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek; önemli bir meslek olduğunu hatırlattı. Rektörümüz Yıldız, konuşmasını mezunları ve ailelerini tebrik ederek tamamladı.

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ise öğrencilere “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Gazi Üniversitemizde, sadece bir bilimin ve bir mesleğin öğrenimini değil Cumhuriyetimizin Temel değerlerini öğrendiniz, uyguladınız, yaşadınız ve yaşattınız. Bu değerlerimize her zaman sahip çıkınız. Fakültemizde ve üniversitemizde kazandığınız bu değerler ile mesleki yeterlilikler ve yetkinlikleriniz, sizlere her zaman doğru yolu gösterecektir” diye seslendi.

Mezunlara, “Ülkemizin gelişmesine, üretmesine, daha çok katkı sağlayınız” diyen Prof. Dr. Sağıroğlu, mezunların ülkemiz ve insanlık için başarılı olmak zorunda olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere belgeleri verildi. Fakülte birincisi Ezgi Özkan, mezuniyet belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan aldı. Fakülte ikincisi Halil İbrahim Dede mezuniyet belgesini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’dan alırken, üçüncüler Merve Sarı ve Ozan Manav ise belgelerini Dekan Vekili Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu’ndan aldı.

 

Tören flama teslim töreni ve fakülte mezuniyet andının okunmasının ardından sona erdi. 

background image