Duyuru
667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Üniversitemize Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarafından Yerleştirilen Özel Öğrencilerin Kayıt İşlemleri
6 Ekim 2016 | 06:19

667 Karar Sayılı KHK uyarınca Üniversitemize özel öğrenci olarak yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını aşağıda sıralanan belgelerle 4-5 Ekim 2016 tarihlerinde Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında şahsen veya yasal vekilleri aracılığıyla yaptıracaklardır.

İstenilen Belgeler:

1-Tam ve eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış Kayıt Formu (Form için tıklayınız!)

2-Transkript aslı ve fotokopisi

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi

4-Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (1993 yılı ve öncesi doğum tarihli erkek öğrencilerden istenecek olup e-devlet üzerinden alınan belgeler de kabul edilecektir.)

5-Altı (6) adet vesikalık fotoğraf

 

Öğrencilerin Kayıt İşlemini Tamamladıktan Sonra Takip Edeceği Adımlar:

1-Hazırlık sınıfı bulunan bölümlerin muafiyet sınavının I. aşaması 10 Ekim 2016 günü, saat 15:30’da; II. aşaması 12 Ekim 2016 günü, saat 15:30’da Yabancı Diller Yüksekokulunda (Gazi Üniversitesi, Gölbaşı Yerleşkesi, Gölbaşı/ANKARA) yapılacaktır. Hazırlık sınıfı bulunan bölümler için tıklayınız!

            *Zorunlu hazırlık sınıfı olan bir programa yerleştirilmiş öğrenciler, evvelce hazırlık eğitimi almamışlarsa bu sınava girmek zorundadırlar.

            *Daha önceki öğreniminde hazırlık sınıfı muafiyet sınavından başarılı olarak bunu belgeleyen öğrenciler, bu sınava katılmayacaklardır.

2-Transkript aslı ile kaydınızın yapıldığı Fakülte/ Yüksekokul/ MYO’ya başvurarak intibak işleminizi başlatınız.

3-İntibak işleminin tamamlanmasını beklemeden yerleştirmenizin yapıldığı sınıfın programını inceleyiniz ve Fakülte/ Yüksekokul/ MYO yetkililerinin bilgisi dâhilinde belirleyeceğiniz derslere giriniz.

4-İntibak işlemi tamamlandığında öğrenci numaraları https://ogris.gazi.edu.tr/ adresinden ilan edilecektir. Öğrenci numaranızı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gelerek ilgili bankodan da öğrenebilirsiniz.

5-Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine girişte kullanacağınız şifre ilk etapta T.C. Kimlik Numaranız son altı (6) hanesi olarak tanımlanacaktır.

6-Öğrenci numaranızı öğrendikten sonra kaydınızın yapıldığı Fakülte/ Yüksekokul/ MYO’da danışmanınızı öğreniniz.

7-Danışmanınız refakatinde devam etmekte olduğunuz dersleri şubesiyle beraber seçip ders kayıt işleminizi tamamlayınız.

background image