7. Uluslararası Toz Metalurjisi Konferansı ve Sergisi
23 Temmuz 2014 | 14:43

7. Uluslararası Toz Metalurjisi Konferansı ve Sergisi 24 - 28 Haziran 2014 tarihlerinde fakültemizde düzenlendi.

Konferansın konuları toz metalurjisinin bütün bilim ve teknoloji sahalarını kapsamaktadır. Daha önce düzenlenen altı konferans (1996, 1999, 2002, 2005, 2008 ve 2011) ile Türk Toz Metalurjisi Sektörü’nün dünya ile bütünleşmesini amaçlamıştır. Konferans oldukça başarılı geçmiş ve 20’nin üzerinde ülkeden uluslararası katılım olmuştur. 250’yi aşkın delege kongreye katılmış, 26 firma ise ürünlerini sergilemiştir. Üniversitemiz bu konferans dizisinin birincisi ve üçüncüsüne (1996, 2002) ev sahipliği yapmış, Ankara’daki diğer üniversiteler ile Sakarya’da da konferanslar gerçekleştirilmiştir.

7. Uluslararası Toz Metalurjisi Konferansı’nda davetli konuşmacıların yanı sıra öncekilerden farklı olarak özel oturumlar düzenlenmiş ve oldukça etkili sunumlar yapılmıştır. Bu özel oturumlar “Additive Manufacturing- Katmanlı İmalat”, “Seramik” ve “Bor” olmak üzere üç ayrı başlık adı altında düzenlenmiştir. Yine, konferansın düzenleyicisi Türk Toz Metalurjisi Derneği’nin de ortağı olduğu FP7 Avrupa Birliği Projesi “Dira-Green”in tanıtıldığı bir özel oturum daha düzenlenmiştir.

Üniversitemiz ile Türk Toz Metalurjisi Derneği olarak misafirlerimizi medeniyetlerin beşiği Ankara’da bir kez daha ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduk.