Duyuru
Arçelik'ten Kızlara Destek
22 Ekim 2019 | 17:13

Ülkemizin önde gelen şirketlerinden Arçelik Türkiye’de üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan genç nesillerin özellikle de kız öğrencilerin, mühendislik ve yeni nesil AR-GE alanlarında çalışmasını teşvik eden, AR-GE’nin ülkemiz için önemini vurgulayan ve farkındalık yaratan sürdürülebilir bir program hayata geçiriyor.

 

Bu sene başlayacak olan “Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesiyle Ar-Ge’de öncü üniversitelerde, mühendislik, teknoloji ve temel bilimler alanlarında okuyan 3 ve 4. Sınıf kız öğrencilerinin düzenlenecek workshoplara katılımını sağlayarak yeni nesil Ar-Ge ile tanışmaları, mentörlük desteğiyle şirketin üretim ve teknoloji gücünü öğrencilerimize daha iyi aktarmak arzusundadırlar.

 

www.muhendissin.com internet sayfası üzerinden 17 Ekim - 10 Kasım 2019 tarihleri arasında başvuruları alınacak proje kapsamında 2019 yılı için 2 workshop düzenlenecektir. 29-30 Kasım, 01 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul’da, 6-7-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan workshoplara toplam 60 öğrenci davet edilecektir. 3 gün devam edecek workshoplarda Arçelik araştırmacıları ile bir araya gelecek olan kız öğrenciler, yeni nesil Ar-Ge merkezinin Garage ve diğer Ar-Ge merkezlerininde yenilikçe fikirleri inovatif çözümlere dönüştürmenin yanı sıra farklı aktivitelerle de tasarım odaklı düşünce ile topluma değer karatacak ürün ve iş modelleri konusunda bilgi sahibi olabileceklerdir.

background image