Bilgilendirme
3 Eylül 2018 | 09:22

1-   Fakültemiz öğrencilerinin hazırlık atlama sınavına girmeleri zorunludur.

Tüm öğrencilerimizin sınav yerleri https://ydyo.gazi.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Tüm duyuruların takip edilmesi rica olunur.

3-   Hazırlık atlama sınav sonuçları Gazi Üniversitesi (www.gazi.edu.tr) ve (https://ydyo.gazi.edu.tr) adreslerinden ilan edilecektir.

4-   Yükseköğretim kuralları gereği, her dönemin başında ders kaydı yaptırmak zorundasınız. Ders kayıtları 20-21 Eylül 2018 tarihlerinde İnternet üzerinden yapılacaktır.

5-   Ders kayıtları bilgi sistemi üzerinden yapılmaktadır. Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi’ne https://ogrenci.gazi.edu.tr/ adresinden “Öğrenci Girişi” butonuna tıklayarak ulaşılabilirsiniz. Sisteme ilk girişte, okul numaranız ve şifre olarak da T.C. kimlik numaranızın son altı rakamı ile giriş yapabilirsiniz.

6-   Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi’nde size ait bilgileri eksiksiz doldurmanız (Adres ve telefon numarası vs.) gerekmektedir.

7-   Fakültemize kayıt olan her öğrenciye danışman öğretim üyesi görevlendirilmektedir. Danışman öğretim üyenizin ismini Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi’nden giriş yaparak ya da bölümünüze sorarak öğrenebilirsiniz.

8-   Ders kayıtları sırasında, birden fazla şubesi olan derslere kayıtta, öğrenci numarasının son rakamına göre kayıt yapılır. Yani, numaranızın son rakamı tek ise ilgili dersin tek rakamlı şubesine, numaranız çift rakamla bitiyorsa dersin çift rakamlı şubesine kayıt yapmalısınız.

9-   Hazırlık sınavından başarısız olan öğrencilerimiz derslere kayıt sırasında hazırlık sınıfına kayıt yapmalıdırlar.

10- Her öğrencimiz eğitim öğretim süresince, bilgi sistemi üzerinden kaydolduğu dersleri danışmanına onaylatmak zorundadır (Hazırlık sınıfı dâhil).  Danışman onayları 24-25 Eylül 2018 arasındadır. Onay için danışmanınıza şahsen gitmeniz gereklidir. Danışman onayı yaptırmadığınız takdirde derslere kayıt yaptırmamış sayılırsınız.

11- Fakültemizde Fizik I, Fizik II, Fizik Laboratuarı, Matematik I, Matematik II, Kimya, Kimya Laboratuvarı, İngilizce I ve İngilizce II dersleri fakülte bazında ortak olarak verilecektir. Öğrencilerimiz bu derslerin şubelerinden kendi programlarına uygun olanı tek-çift olmasına bakmaksızın seçeceklerdir. Bu derslerin haftalık programlarına ve kayıtla ilgili yardımcı bilgilere www.mf.gazi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kayıtlar sırasında karşılaşacağınız sorunlar ile ilgili telefon numaraları:

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşleri Ofisi            : 0312-582 31 34

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşleri Ofisi                  : 0312-582 32 34

Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü Öğrenci İşleri Ofisi          : 0312-582 33 34

Makine Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşleri Ofisi               : 0312-582 34 34

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşleri Ofisi                 : 0312-582 35 34

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşleri Ofisi              : 0312-582 38 34

Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi                          : 0312-582 30 40-41-42-43

Fakülte Sekreteri Murat GÜLER        : 0312-582 30 14

Öğrenci İşleri Şefi İrfan SATILMIŞ     : 0312-582 30 40