Mazeret Sınavları İle İlgili Bilgilendirme
1 Aralık 2020 | 16:01

Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir. Haklı ve geçerli nedenlerle mazeret talebinde bulunan öğrencilerin talepleri, ilgili akademik birim yönetim kurullarınca değerlendirilir ve karara bağlanır. Mazeret sınav hakkı, sadece ara sınavlar için verilir. Mazeret sınavı, dönem sonu sınavları başlamadan yapılır.

2020-2021 Güz Dönemi mazeret sınavları akademik birimlerimiz için 21-25 Aralık 2020 tarihlerinde olmak üzere iki hafta süresince GUZEM tarafından yönetilen ÖYS üzerinde çevrim içi sınav şeklinde yapılacaktır. Mazeret sınavına girecek öğrencilerimizin ilgili akademik birimin Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. Mazeret sınavları için başvuru tarihleri Akademik birimimiz için 7 Aralık - 11 Aralık 2020 tarihleri olarak belirlenmiştir. Ara sınava giremeyen öğrencilerin mazeret sınavına girebilmesi için geçerli durumlar “Gazi Üniversitesi Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi”ne (aşağıda linki verilmiştir) göre değerlendirilecektir.