25 Aralık 2018 | 09:25

Türkiye’de nükleer enerji alanında yetişmiş insan kaynağını arttırmak amacı ile EUAS International ICC koordinatörlüğünde Tsinghua Üniversitesi Uluslararası Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı’na, 2019-2020 eğitim öğretim yılı için ülkemizden öğrenci seçimi yapılacaktır. Bu program kapsamında, Türkiye’de nükleer enerji alanında çalışmak isteyen genç yetenekler Çin hükümeti tarafından tam burslu olarak desteklenecektir.

Burs programı çerçevesinde adaylara sağlanacak olanaklar aşağıdaki gibidir:
2 yıl süreyle okul ücretinden muafiyet
Okul yurdunda iki kişilik odada ücretsiz konaklama
Aylık 650 Dolar cep harçlığı

Programa başvuru kriterleri:
Üniversitelerin ilgili Mühendislik, Fen Fakültelerinden mezun ya da 4.sınıf öğrencisi olmak
Minimum 2.5 genel not ortalamasına sahip olmak
İyi derecede İngilizce bilmek
Programa başvuru yapmak isteyen adayların İngilizce Özgeçmiş ve Transkript belgelerini
icc-hc@enerji.gov.tr adresine en geç 15 Ocak 2019 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.

Detaylı Bilgi için Tıklayınız