Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP)

Bkz 801

Çift diplomaya yönelik Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP), Gazi Üniversitesi ile Montana State Üniversitesi tarafından ortak olarak yürütülen lisans programıdır. Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, her üniversiteden bir tane olmak üzere iki ayrı diploma alır. İngilizce dil yeterlilik şartlarından birini sağlayamayan öğrenciler, ilk altı ay Gazi Üniversitesinin, ikinci altı ay Montana State Üniversitesi’nin İngilizce hazırlık okulunda yoğun İngilizce eğitimi alacaklardır. (İngilizce yeterlik şartları ve hazırlık eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Üniversiteden edininiz.) Program dört yıllık olup, 1. yıl ve 3. yıl Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde (Ankara), 2. yıl ile 4. yıl Montana State Üniversitesi’nde (Bozeman) eğitim görülecektir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için programın her akademik yıl başına öğrenim ücreti 18.000 TL (Gazi Üniversitesi) ile 18.000 ABD Doları (Montana State Üniversitesi) olarak belirlenmiş olup, bu ücret Montana State Üniversitesi'nin öğrenim ücreti ve temel harçlarından ve Gazi Üniversitesinin kayıt ücretinden oluşmaktadır. Öğrencinin Montana State Üniversitesi'nde bulunacağı süre içinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik dönem başına yaklaşık 10.000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir. Yukarıda belirtilen öğrenim ücreti 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretlerinde meydana gelebilecek artışlar her eğitim-öğretim yılı başından önce öğrencilere ayrıca duyurulacak ve giriş yılına bakılmaksızın tüm öğrenciler o yıl için ilan edilecek yeni öğrenim ücretlerine tabi olacaklardır.

Bkz 861

Çift diplomaya yönelik Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP), Gazi Üniversitesi ile Michigan State Üniversitesi (MSU) tarafından ortak olarak yürütülen lisans programıdır. Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, her üniversiteden bir tane olmak üzere iki ayrı diploma alır. İngilizce yeterlik şartı  TOEFL puanı paper-based 575 ya da internet-based 71 puan almaktır. Program dört yıllık olup, 1. yıl ve 2. yıl Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde (Ankara), 3. yıl ile 4. yıl Michigan State Üniversitesi’nde (East Lansing) eğitim görülecektir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için programın her akademik yıl başına öğrenim ücreti 18.000 TL (Gazi Üniversitesi) ile 13.500 ABD Doları (Michigan State Üniversitesi) olarak belirlenmiş olup, bu ücret Michigan State Üniversitesi'nin öğrenim ücreti ve temel harçlarından ve Gazi Üniversitesinin kayıt ücretinden oluşmaktadır. Öğrencinin Michigan State Üniversitesi'nde bulunacağı süre içinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik dönem başına yaklaşık 10.000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir. Yukarıda belirtilen öğrenim ücreti 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş olup, önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretlerinde meydana gelebilecek artışlar her eğitim-öğretim yılı başından önce öğrencilere ayrıca duyurulacak ve giriş yılına bakılmaksızın tüm öğrenciler o yıl için ilan edilecek yeni öğrenim ücretlerine tabi olacaklardır.