Tanıtım

Fakültemizde eğitim süresi, bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminin ardından bütün bölümlerde 4 yıldır. Tüm bölümlerimizde eğitim en az %30 ve %100 oranında İngilizce olarak yapılmaktadır. Mühendislik Fakültesinde, Endüstri Mühendisliği Bölümü %100 ve en az %30 İngilizce Programları, Kimya Mühendisliği, Bölümü %100 ve en az %30 İngilizce Programları, Makine Mühendisliği Bölümü %100 ve en az %30 İngilizce Programları, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü %100 ve en az %30 İngilizce Programları, İnşaat Mühendisliği Bölümü %100 ve en az %30 İngilizce Programları, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü en az %30 İngilizce Programı ve Yazılım Mühendisliği Bölümü %100 İngilizce Programı, bulunmaktadır.

Fakültemiz 70000 metrekare büyüklüğünde bir alan üzerinde kurulmuştur. Fakülte binası kampüs içindeki idari bina, eğitim-öğretim binası ve laboratuar binası olmak üzere birbirleriyle bağlantılı üç ayrı bloktan meydana gelmiştir. Fakültemizde 9 anfi, 37 derslik, 37 laboratuar, 1 seminer,1 toplantı salonu bulunmaktadır. Ayrıca söyleşi ve tiyatro etkinliklerinin yapıldığı 280 kişilik konferans salonu ile bir sergi salonundan oluşan bir Kongre Merkezi vardır.

Üniversitemizin tüm öğrencileri ve akademik personelinin kullanımına açık Fakülte Kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanemiz, 1400 metrekare bir alana sahiptir ve Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ile işbirliği içerisinde hizmetini sürdürmektedir. Elektronik Kitap Sayısı: 112.232 Adet, Elektronik Dergi: 50.523 adet, Elektronik Tez : 2.100.000 adet, Açık Erişim Elektronik Tez : 5.611 adet, Ayrıca 88 adet elektronik veritabanı mevcuttur. Kütüphanede 20000 kitap, 44'ü yabancı olmak üzere 145 süreli yayın ve Fakültemiz bölümlerinde yapılan 996 yüksek lisans ve doktora tezi bulunmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinin üye olduğu bütün elektronik dergi ve on-line veri tabanlarına fakülte kütüphanemizden erişilebilmektedir.

Fakültemiz kütüphanesinde bulunan bütün kitapların ve tezlerin bibliyografik kayıtları bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Kitaplar, LC (Library of Congress) sınıflama sistemine göre sınıflanmıştır ve açık raf yöntemiyle kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Kütüphanede bilgi tarama, ödünç verme ve fotokopi gibi kullanıcıya yönelik bütün enformasyon hizmetleri verilmektedir. Kütüphanemiz, "Ortak Belge Sağlama" (OBES) projesi kapsamında Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Hacettepe Merkez ve Beytepe Kütüphaneleri, ODTÜ Kütüphanesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'den her türlü makale isteklerini karşılamaktadır.

Öğrencilerin eğitim gördükleri mesleklerine ilişkin öğrenci topluluklarının yanısıra fakültemiz genelinde sayısı 30’u bulan sosyal öğrenci toplulukları vardır.

 

background image