Üniversitemizle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı Arasında Türk Beyin Projesi Sözleşmesi İmzalandı
24 Mart 2021 | 11:20

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette, Dr. Ali Taha Koç’a, Başkan Yardımcısı Yavuz Demir Beyribey ve Daire Başkanı Salih Yılmaz eşlik etti.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Doç. Dr. Alp Börcek ve Dr. Öğretim Üyesi Emrah Çeltikçi’nin de yer aldığı ziyarette, Üniversitemiz ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında Türk Beyin Projesi Sözleşmesi imzalandı. Törende imzalar, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç tarafından atıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, yönetim olarak proje yapmaya önem verdiklerini söyledi. Gazi Üniversitesinin, 11 araştırma üniversitesi arasında yer aldığı için bu iş birliğinin önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Yıldız, projenin dünyada bir ilk olduğunu ifade etti.

Dr. Ali Taha Koç ise bu projenin Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin bir üniversite ile yaptığı ilk iş birliği olduğunu vurgulayarak “Gazi Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile yapmayı istedik” dedi. Yapay zeka konusunun önemine de dikkat çeken Dr. Ali Taha Koç, bu iş birliğinin iki kurum arasında yapılacak yeni faaliyetler bakımından bir başlangıç olduğunu söyledi.

Türk Beyin Projesi Sözleşmesi, Başkanlık ile Gazi Üniversitesi arasında 06 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan iş birliği protokolüne dayanılarak imzalandı. “Türk Beyin Projesi” kapsamındaki çalışmalar AR-GE niteliği taşıyacak. Türk Beyin Projesi kapsamında zeki algoritmaların ve bilgisayar teknolojilerinin yardımıyla erken evre hastalık tespitleri, karar destek sistemleri geliştirme, büyük veri analitiği ile erken hastalık tahminleme, MR ve tomografi görüntülerinden çeşitli anomalilerin tespit ve teşhisini kolaylaştırma çalışmaları yapılacak.

 

 

background image