Fakültemiz Yapı Topluluğu tarafından düzenlenen, “6 Şubat Depremi ve Geleceğe Yansımaları” adlı program geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Şehit Mustafa Avcu Salonunda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Ünal, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Aydın, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Deprem konusunda farkındalık oluşturmak için bir araya gelindiğini anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Depremler, doğamızın bir gerçeği olarak karşımıza çıkan, hayatlarımızı etkileyen ve üzerinde düşünmemizi gerektiren olaylardan biridir” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Her ne kadar depremlerin ne zaman olacağını tam olarak tahmin etmek mümkün olmasa da, hazırlıklı olmak ve bilinçli adımlar atmaktan asla kaçınmamalıyız. Toplum olarak deprem bilinci geliştirmek, afetlere karşı direncimizi artırmak ve zararları en aza indirmek için çeşitli önlemler almak önemlidir. Eğitim, bilinçlenme ve dayanışma, depremlerle başa çıkmak için kilit unsurlardır. Bu konuda hepimiz sorumluluk taşıyoruz. Ailelerimizi, komşularımızı ve toplumumuzu depremlere karşı hazırlıklı hale getirmek için elimizden geleni yapmalıyız.”
Deprem bilincini artırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak istediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Toplumumuzun bu konuda daha güçlü bir duruş sergilemesini sağlamak amacıyla bir adım atmış bulunuyoruz. Hep birlikte, daha güvenli bir gelecek için çalışmak ve depremlerle baş etmek adına çabalarımızı birleştirmek temennisiyle, sizleri selamlıyorum. Ülkemizde yaşanan depremde enkaz altında kalarak şehit olan Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Alperen Gök, Gazi Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz Aslı Atike Özdemir, Büşra Güngördük, Ece Gökçen Sarı, Elif Naz Elmas, Hatice Kübra Yıldırım ve Sevde Nimet Özger, Mühendislik Fakültesi öğrencimiz İsmail Berek Odabaşı, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Özge Yıldırım ile Tıp Fakültesi öğrencimiz Emir Ayna ve Sıdıka Yılmaz’a Allah’tan rahmet dilerim.”
Açılışta konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Aydın, depremin Ülkemizin bir gerçeği olduğunu söyledi. Depremin tarih boyunca kendisini bu coğrafyada sürekli olarak gösterdiğini ifade eden Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Aydın, 2023 yılında yaşanan ve asrın felaketi olarak tanımlanan depremin kötü yapı stoku nedeniyle büyük bir can ve mal kaybına neden olduğunu anlattı. Bilimin her şeyin önünde olduğunu vurgulayan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Aydın, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Dekanımız ise konuşmalarında, 6 Şubat 2023 tarihinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. O gecenin çok uzun geçtiğini dile getirerek, kendisinin de deprem bölgesinde doğduğu bilgisini verdi. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılışta söz alan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, dünyanın deprem konusunda sessiz bir yer olmadığını ifade etti. Depremi afetlere dönüştürenin insanların vurdum duymazlığı olduğunun üzerinde duran İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde yer aldığı bilgisini verdi. Yaşanan depremler dolayısıyla birçok can ve mal kaybının ortaya çıktığını anlatan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, etkin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Açılış konuşmaları sonrasında Şehir Planlamacısı Kürşat Kara, Kahramanmaraş İMO Başkanı Ökkeş Buğra Dalkıran, Canfen İnşaat’tan Caber Nacar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Hasan Atay sunumlarını yaptılar. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.